Skip to main content

Ben je op zoek naar een tijdelijke weg- of erfverharding? Of wil je een bedrijfshal aanleggen? Dan moet je er inmiddels wel van op de hoogte zijn dat 200 x 200 betonplaten passen bij jouw project. In deze blog van Constar nemen wij je mee in een compleet overzicht van de mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar specifieke afmetingen, draagkracht of afwerkingen, deze gids neemt je mee in het bepalen of jij 200 x 200 betonplaten nodig hebt.

Kenmerken van 200 x 200 Betonplaten

De 200 x 200 betonplaten zijn een veelvoorkomende keuze in de wereld van betonconstructies vanwege hun standaardafmetingen en brede toepasbaarheid. Deze betonplaten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, met opties in dikte, wapening en toplagen om aan uiteenlopende projectvereisten te voldoen.

De Specificaties:

De 200 x 200 betonplaten variëren in dikte, wapening en toplagen. Met diktes van 14 cm en 16 cm zijn ze geschikt voor verschillende belastingsklassen, ideaal voor erfverharding, parkeerplaatsen en industriële toepassingen.

Toplaag Keuzes:

Kies uit gebezemde, gladde, tegelmotief of met traanplaat patroon voor optimale slipweerstand, esthetiek of industriële behoeften.

Voordelen en Toepassingen van 200 x 200 Betonplaten

1. Flexibiliteit en Duurzaamheid:

Deze betonplaten zijn flexibel inzetbaar voor diverse projecten. Denk aan het aanleggen van een (tijdelijke) wegverharding, het aanleggen van een bedrijfshal, een tijdelijk fietspad bouwen, erfverharding, een parkeerterrein aanleggen en meer. 

2. Toepassingen in Diverse Sectoren

200 x 200 betonplaten worden gebruikt in:

  • De agrarische sector: Voor de agrarische sector leveren wij betonplaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in sleufsilo’s, mestopslagen, kavelpaden en erfverharding. Deze betonplaten zijn door hun milieuklasse XA3 beter bestand tegen chemische stoffen van bijvoorbeeld maïs zuren.
  • De infrastructurele sector: Onze betonplaten zijn perfect geschikt voor weg- en waterbouwprojecten. Ze bieden een solide basis voor toegangswegen, bouwwegen,  parkeerplaatsen en industrieterreinen voor het aanleggen van vrachtwagenparkeerplaatsen, opslagterreinen en bedrijfsvloeren. Met hun hoge draagvermogen en duurzaamheid zijn deze betonplaten een betrouwbare keuze voor diverse toepassingen.
  • De bouw en industrie: Onze industriële betonplaten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zware belastingen en intensief gebruik. Ze zijn ideaal voor magazijnen, fabrieken en andere industriële omgevingen waar duurzaamheid en stabiliteit van groot belang zijn.

Wil je meer weten over de voordelen van betonplaten ten opzichte van andere bestratingsmaterialen? Lees dan: De voordelen van betonplaten

3. Kosten besparen door standaard afmetingen

Wanneer je kiest voor betonplaten met standaardafmetingen, zoals de 200 x 200 betonplaat, kan dit aanzienlijk bijdragen aan kostenbesparing. De standaardformaten zijn doorgaans breed beschikbaar en worden in grote aantallen geproduceerd, wat resulteert in een gunstigere prijsstelling. De productiekosten worden namelijk verdeeld over een groter aantal platen, wat de prijs per plaat verlaagt. Dit maakt standaard betonplaten van 200 x 200 budgetvriendelijker! 

Wil jij meer weten over het besparen van kosten? Lees dan:

Tips om kosten te besparen bij het kopen van betonplaten

Voordat je een keuze maakt, adviseren wij je wel om contact op te nemen met een expert. Met de expert overweeg je of de 200 x 200 betonplaten het beste passen bij jouw project. Heb jij nu al vragen? Neem contact op met onze experts, Cora of Edwin. Ben jij nu al overtuigd? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Leave a Reply

Close Menu