Skip to main content

Kosten besparen bij het kopen van betonplaten

Kosten besparen voor, tijdens en na de aankoop van jouw betonplaten? Bij het aanschaffen van betonplaten voor een project is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de initiële kosten, maar ook naar de adviezen om zo lang mogelijk van jouw betonplaten te genieten. In deze blog geeft Constar enkele waardevolle tips om kosten te besparen bij het kopen van betonplaten.

Tip 1: Besteed aandacht aan de ondergrond en de legvoorschriften

Voordat je betonplaten aanschaft, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de ondergrond (het zandbed) en de legvoorschriften. Een stabiele en goed voorbereide ondergrond is essentieel voor een langdurige en probleemloze plaatsing van de betonplaten. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, goed verdicht en vrij van obstakels is. Lees nauwkeurig de legvoorschriften die Constar geeft om onnodige problemen en extra kosten te voorkomen.

Een goed samengesteld zandbed is van groot belang bij het leggen van betonplaten. Het gebruik van de juiste combinatie van ondergrond en betonplaat zorgt voor een optimale stabiliteit en draagt bij aan de duurzaamheid van het project. Door zorgvuldig te kiezen welk type betonplaat het beste past bij jouw toepassing, kun je onnodige kosten vermijden die kunnen ontstaan door verkeerde materiaalkeuzes.

De ondergrond en de legvoorschriften spelen ook een belangrijke rol in het voorkomen van schade of plaatbreuk. Als betonplaten op een zwakke of onstabiele ondergrond worden geplaatst, neemt het risico op schade toe. Investeren in een solide fundering voorkomt niet alleen gescheurde platen, maar zorgt er ook voor dat de betonplaten optimaal presteren gedurende hun levensduur.

Tip 2: Kies betonplaten die passen bij jouw project

Een kostenbesparende strategie is het kiezen van betonplaten die perfect aansluiten bij de eisen van jouw specifieke project. Constar biedt een uitgebreid assortiment aan betonplaten met verschillende specificaties, zoals afwerkingen en diktes. Door te kiezen voor platen die perfect aansluiten op jouw behoeften, voorkom je onnodige kosten voor te grote of te kleine platen. 

Ben jij op zoek naar een randafwerking van de betonplaat met hoekrand of de randafwerking van  betonplaat zonder hoekrand? Daarnaast heb je ook opties voor de toplaag. Kies voor een gebezemde toplaag, een curve toplaag, gladde toplaag of een traanplaat.

Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten betonplaten van Constar? Neem dan een kijkje in onze kennisbank

Tip 3: Ga voor de Standaard Afmetingen

Het selecteren van betonplaten met standaard afmetingen kan aanzienlijke kosten besparen. Standaardformaten zijn vaak ruimer beschikbaar en worden geproduceerd in grotere aantallen, wat zorgt voor een voordelige prijs. De kosten worden namelijk verdeeld over grote aantallen platen. Hierdoor is jouw standaardplaat goedkoper! Voordat je overgaat tot aankoop, bekijk de beschikbare afmetingen bij Constar en overweeg hoe deze het beste aansluiten op jouw project. Advies op maat nodig? Neem dan contact op met Cora of Edwin. 

Tip 4: Kies voor betonplaten met hijsvoorzieningen

Hijsvoorzieningen zijn de twee openingen in het midden van de plaat die dienen om de platen met haken op te tillen. Door te kiezen voor platen met hijsvoorzieningen ben je niet afhankelijk van derden of dure hijsapparatuur zodra er een keer een plaat herlegd moet worden. Door zelf de betonplaten te herleggen, kun je kosten besparen op arbeidsuren en het huren van hijsmateriaal. Naast het leggen van de platen met haken, kunnen deze natuurlijk ook gewoon worden verwerkt met zuignap vacuümunit.

Conclusie: 

Door aandacht te besteden aan de ondergrond, het zandbed, de fundering, de juiste materiaalkeuze, standaardafmetingen en te investeringen in hijsvoorzieningen, kun je veel kosten besparen op het gebied van kopen van betonplaten bij Constar. Deze strategieën dragen niet alleen bij aan de initiële besparingen, maar ook aan de efficiëntie en duurzaamheid van jouw project op lange termijn. Kies voor kwaliteit en planning om het meeste uit jouw betonplaten project te halen.

Ben jij niet alleen opzoek naar kostenbesparende tips, maar ook naar de voordelen van betonplaten ten opzichte van andere bestratingsmaterialen? Lees dan onze blog:

De voordelen van betonplaten

Inmiddels heb je de kennis in huis om zo kwaliteit betonplaten te kopen waar je lang van kan genieten. Weet jij ook al welke betonplaten je wilt kopen? Overweeg dan nu om betonplaten te kopen bij Constar. Wij hebben complete landelijke dekking en betonplaten worden binnen 2 dagen geleverd. Wil je eerst een prijsopgave ontvangen ? Vraag dan nu direct online een vrijblijvende offerte aan. 

Leave a Reply

Close Menu