Skip to main content

De voordelen van betonplaten ten opzichte van andere bestratingsmaterialen

Twijfel jij bij het maken van een bestrating keuze? Indien je een bedrijfsvloer aan wilt leggen heb je keuze uit betonplaten, asfalt, klinkers, gestorte betonvloeren en grindverharding.

Ondanks de beschikbaarheid van de verschillende bestratingsmaterialen, steken betonplaten er met kop en schouders bovenuit. Benieuwd hoe betonplaten zich verhouden tot andere opties? Laten we een vergelijking maken en ontdekken waarom Constar’s betonplaten de beste keuze zijn voor jouw bedrijfsvloer.

Flexibel en Herbruikbaar

In vergelijking met traditionele asfalt- en klinkerbestrating bieden betonplaten een opmerkelijke flexibiliteit. Terwijl asfalt gevoelig is voor spoorvorming en klinkers vaak moeilijker te hergebruiken zijn, kunnen betonplaten gemakkelijk verplaatst en hergebruikt worden. Dit maakt ze ideaal voor zowel vaste maar natuurlijk ook tijdelijke verharding, waarbij de behoefte aan flexibiliteit en herbruikbaarheid cruciaal is. Niet te vergeten: bij Constar heb je keuze uit verschillende soorten betonplaten. Denk aan de verschillende afmetingen: betonplaten 200 x 200 of 100 x 100. Of denk aan de verschillende toplagen en afwerkingsopties: betonplaten met hoekrand, zonder hoekrand, curve, gebezemde toplaag of gladde toplaag.

Hoge Restwaarde

Hoewel traditioneel gestort beton duurzaam kan zijn, vereist het vaak aanzienlijke kosten en tijd voor installatie en reparatie. Betonplaten bieden echter een hogere duurzaamheid met het voordeel van hergebruik. De tip van Constar, het gebruik van een degelijk zandbed als basis, zorgt ervoor dat betonplaten hun waarde behouden.

Snelle Verwerking

Door de snelheid van het leggen van de Constarplaten is jouw terrein weer snel bereikbaar voor klanten, transport en werknemers. In vergelijking met gestort beton, wat een tijdrovende klus kan zijn en daarnaast nog lang moet uitharden. Bieden betonplaten een aanzienlijk voordeel in termen van snelle verwerking. Ze kunnen snel worden verwerkt, waardoor de bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk worden verstoord. In tegenstelling tot het omslachtige proces van beton storten.

Uitzonderlijke Sterkte

Gestorte betonvloeren worden vaak gebruikt voor bedrijfsvloeren vanwege hun sterkte, maar betonplaten zijn niet minder sterk. Ze excelleren in het dragen van zware ladingen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor bedrijven met intensieve verkeersstromen of zware machines. Betonplaten bieden vergelijkbare kracht en duurzaamheid als gestorte betonvloeren, maar met het extra voordeel van snellere installatie en herbruikbaarheid.

Geen Spoorvorming

In vergelijking met andere verharding, die vaak spoorvorming vertonen, bieden betonplaten een strak en gelijkmatig oppervlak zonder vervelende sporen. Dit resulteert in een esthetisch aantrekkelijke bedrijfsvloer en zonder regen sporen en plassen.

Conclusie

In conclusie, hoewel er verschillende bestratingsmaterialen beschikbaar zijn, blijven betonplaten de ideale keuze voor bedrijfsvloeren, vooral wanneer je de voordelen vergelijkt met alternatieven zoals asfalt, klinkers, gestorte betonvloeren en grindverharding. Met hun flexibiliteit, hoge restwaarde, snelle verwerking, aslast capaciteit en vermijding van spoorvorming bieden betonplaten een uitstekende combinatie van duurzaamheid en efficiëntie voor diverse bedrijfstakken. Kies Constar voor betonplaten van topkwaliteit en profiteer van de voordelen die ze bieden voor jouw bedrijfsvloer. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Leave a Reply

Close Menu