Skip to main content

Betonplaten zijn de ruggengraat van veel constructieprojecten. Om lang van je (200 x 200) betonplaten te kunnen genieten, is het belangrijk dat de juiste voorbereiding en onderhoud treft. In deze blog van Constar nemen wij jullie mee hoe je zo lang mogelijk van je betonplaten kunt genieten.

Tip 1: De voorbereiding van de ondergrond

Een stabiele fundering, ofwel de ondergrond, is essentieel. Het verdichten van de ondergrond en het voldoen aan de legvoorschriften zijn cruciaal. Deze voorschriften minimaliseren problemen tijdens de plaatsing van jouw 200 x 200 betonplaten en helpen extra kosten te voorkomen. 

Wil jij meer tips om kosten op betonplaten te besparen? Lees dan deze blog.

Tip 2: Het Belang van een Geschikt Zandbed

Het type zandbed dat je kiest, speelt een sleutelrol in de duurzaamheid van betonplaten. Het zandbed moet goed zijn samengesteld, aangepast aan de 200 x 200 betonplaten. Dit draagt bij aan stabiliteit en duurzaamheid.

Welk zand moet onder betonplaten liggen?

Het zand dat voldoet aan de omschrijving: “zand met een permanente draineerfunctie”. Dit type zand heeft de capaciteit om water door te laten en voorkomt dat water zich ophoopt of vasthoudt onder betonplaten. Dit draagt bij aan een goede afwatering en voorkomt problemen zoals waterophoping of verzakkingen onder de betonplaten.

Hoeveel zand moet onder de betonplaten komen te liggen?

Wij raden aan om minimaal 25 cm aan zand onder de betonplaten te leggen. De bovenste laag zand, à 15 centimeter, moet schoon grof zand of brekerzand zijn. 

Tip 3: Maak je betonplaten schoon

Wij raden aan om de betonplaten regelmatig schoon te maken. Er zijn alleen een aantal belangrijke dingen die je wel en niet moet doen bij het schoonmaken van betonplaten. 

  • Do’s:
    • Regelmatig reinigen om vuilophoping te voorkomen.
    • Zachte materialen gebruiken om krassen te vermijden.
  • Don’ts:
    • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die beschadiging kunnen veroorzaken.
    • Gebruik geen schurende materialen die de platen kunnen beschadigen.

Conclusie:

Als je de legvoorwaarden hebt doorgenomen en onze blog hebt gelezen, heb jij de kennis in huis om jouw betonplaten zo lang mogelijk goed te houden. Weet jij ook al welke betonplaten je wilt kopen? Overweeg dan nu om betonplaten te kopen bij Constar. Wij hebben complete landelijke dekking en de betonplaten worden binnen 2 dagen geleverd. Wil je eerst een prijsopgave ontvangen? Vraag dan nu direct online een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met onze experts Cora en Edwin. 

Leave a Reply

Close Menu